Crosstrainers Gyms
Homestudios
Hartslagmeters
en accessoires
Hometrainers
Ergometers
Jacuzzis
Whirlpools
Klein Fitness
Accesoires
Loopbanden Powerplate
Trilplaten
Roeitrainers
Indoor rowers
Saunas
Infraroodcabines
Spinningbikes
Indoor Cycles
Sportvoeding
en supplementen


Hoe werkt de acceleratietraining van een Power Plate trilplaat?

Acceleratietraining™ met Power Plate creërt instabiliteit in het menselijk lichaam doordat iedere trilling een reflexmatige spiersamentrekking veroorzaakt en dit 25 tot 50 keer per seconde. Deze spiersamentrekkingen vinden plaats in meerdere richtingen omdat de Power Plate® driedimensioneel trilt, waar ons lichaam ook op gebouwd is. Het resultaat is een ongelooflijke krachtstoename.

Het principe waarop de toestellen van Power Plate® werken, berust op de wetten van beweging, zoals verwoord door Sir Isaac Newton: dat de kracht van een object gelijk is aan zijn massa, vermenigvuldigd met versnelling, of f = m x a. Dit betekent dat functionele kracht (stabiliteit, kracht of vermogen) verbeterd kan worden door het lichaam bloot te stellen aan meer massa of meer versnelling. Vele vormen van training gebruiken massa, bv. fitnesstoestellen met gewichten. Power Plate® daarentegen werkt met de tweede helft van deze vergelijking, namelijk door versnelling op het lichaam toe te passen, terwijl de massa, het lichaamsgewicht dus, gelijk blijft.

Dit is een echte doorbraak in kracht- en conditietraining, omdat we op deze manier het menselijke lichaam optimaal kunnen laten presteren zonder heftige schokken of zware gewichten. De zwaartekracht belast ons lichaam iedere seconde van elke dag, bij elke beweging die we uitvoeren. Acceleratietraining™ op de Power Plate® belast het lichaam extra, iedere keer als de versnelling op het lichaam toeneemt.

Het resultaat is dat je bij iedere oefening die je uitvoert, een veel grotere tegenwerking of “belasting” door de zwaartekracht ondervindt . Dit is waar het om gaat in alle kracht- en conditietrainingsprogramma’s, maar met de Power Plate® wordt gewoon een ander deel van dezelfde vergelijking ingezet om dit te bereiken! De verbazingwekkende resultaten die worden geboekt met Acceleratietraining™ komen in feite tot stand volgens dezelfde biologische en fysiologische wetten als bij andere trainingsvormen. Het verschil zit alleen in het type van de toegediende prikkel (dus versnelling) en niet in de reactie van het menselijk lichaam.

Technologie : Onderzoeksresultaat Een toenemend aantal wetenschappelijke onderzoeken toont aan hoe de technologie achter de Power Plate toestellen ingezet kan worden voor brede therapeutische toepassingen en gezondheidsbehandelingen. Hieronder staan enkele van de vele onderzoeken waarin de positieve effecten verklaard worden die je met de Power Plate® kunt behalen.

Published Power Plate® Studies

Power Plate® Pilots, Clinical Studies & Poster Presentations

Research articles with Power Plate® Classic Model

Review Articles on Whole Body Vibration

Research Articles with other WBV Machines

Wilt u de uitgebreide Power-plate brochure kostenloos ontvangen? Vraag hem aan via email, telefonisch of kom naar onze winkel en ervaar de Powerplate apparatuur in het echt. Uiteraard kunt u tevens terecht op onze website voor een gedetailleerd overzicht van alle modellen en mogelijkheden.

Wij zijn officieel Powerplate dealer en u bent bij ons gewaarborgd van de unieke Powerplate service en garantievoorwaarden waarbij alleen originele onderdelen worden gebruikt.

Alle Powerplate apparaten worden door ons standaard geleverd en geinstalleerd op uw lokatie. Daarnaast hanteren wij een laagste prijs garantie op de Powerplate collectie: Mocht u hetzelfde produkt elders aantoonbaar goedkoper kunnen verkrijgen, dan maken wij u gegarandeerd een betere aanbieding!

Lid van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie:
Uw waarborg voor vertrouwd en veilig kopen op internet!


Onze Fitness specialisten komen graag bij u langs om u te adviseren bij het inrichten van uw fitnessruimte en voorzien u van een vrijblijvend en op maat gemaakt advies

Wij hebben voor particulieren en bedrijven een gunstige Fitness lease constructie, vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden

Winkel Uden: Kerkstraat 19-23 5401 BC Uden | Telefoon 0413 256800

Winkel Amstelveen: Bouwerij 50 - 1185 XX Amstelveen | Telefoon 020 453 6446

Bel met een van onze specialisten: 0031 (0) 413 256800 of 0031 (0) 20 453 6446
of per email: info@fitnesslifegezondheid.nl: Klik hier voor mail